Barbeque revbensspjäll
1 augusti idag. Känns lite jobbigt men det fina vädret fortsätter. Och vad kan då vara bättre än att grilla? Här kommer ett toppenrecept som jag ofta grillar.
1 kg tjockskurna spjäll kokas i vatten med salt, kryddpeppar, lagerblad, lök och en morot i cirka 20 minunter eller tills benet lossnar från köttet. Lägg köttet i grillmarinad i en plastpåse och låt svalna minst en timma. Grilla sedan på glöd i 5-10 min. Pensla gärna med honung till sist. Servera gärna med strimlad vitkål, morötter som får stå och dra i youghurt med lite italiensk salladskrydda.
Foto: icakuriren.se
1 kg tjockskurna spjäll kokas i vatten med salt, kryddpeppar, lagerblad, lök och en morot i cirka 20 minunter eller tills benet lossnar från köttet. Lägg köttet i grillmarinad i en plastpåse och låt svalna minst en timma. Grilla sedan på glöd i 5-10 min. Pensla gärna med honung till sist. Servera gärna med strimlad vitkål, morötter som får stå och dra i youghurt med lite italiensk salladskrydda.
Foto: icakuriren.se
2 Comments:
At 11:52 em, Christopher Sjöberg said…
Veganskt och gott! ;D
At 11:55 fm, Politik och lite annat... said…
Gott är det i alla fall! *ler*
Skicka en kommentar
<< Home