Barbeque revbensspjäll
1 augusti idag. Känns lite jobbigt men det fina vädret fortsätter. Och vad kan då vara bättre än att grilla? Här kommer ett toppenrecept som jag ofta grillar.1 kg tjockskurna spjäll kokas i vatten med salt, kryddpeppar, lagerblad, lök och en morot i cirka 20 minunter eller tills benet lossnar från köttet. Lägg köttet i grillmarinad i en plastpåse och låt svalna minst en timma. Grilla sedan på glöd i 5-10 min. Pensla gärna med honung till sist. Servera gärna med strimlad vitkål, morötter som får stå och dra i youghurt med lite italiensk salladskrydda.
Foto: icakuriren.se


2 Comments:
At 11:52 em,
Christopher Sjöberg said…
Veganskt och gott! ;D
At 11:55 fm,
Politik och lite annat... said…
Gott är det i alla fall! *ler*
Skicka en kommentar
<< Home