Politik och lite annat

onsdag, juli 26, 2006

Orimligt bensinpris

Bensinpriset når nya rekordhöjder och det samtidigt som bilen används som mest av svenskarna för att rulla många mil till välbehövlig sommarvila och rekreation. I Sjuhärad finns det många familjer som alltid åker till kusten för att få sol och salta bad. Nu drar sig många för att göra en dagsutflykt när solen skiner och vi har ett fantastiskt sommarväder, därför att bensinpriset har nått smärtgränsen för vad en vanlig familj klarar av.

Vi ser även en minskning av besökare till Knalleland och vår fina Djurpark i Borås. Varför? - Naturligtvis gör det fina vädret sitt, men de flesta tänker sig för innan man styr kosan mot Borås och Sjuhärad för att att handla. Bensinpriset äter upp det man tjänar på billiga priser. Bensinkostnaderna är på tok för höga. För de som använder bilen för att ta sig till och från jobbet får många se tusenlappar av den skattade lönen passera genom fingrarna till bensinkontot, finansminister Pär Nuders skattekonto.

Han och den svenska staten är vinnare när oljepriserna skenar för varje orolighet som inträffar runtom i världen. För varje öre som bensinpriset höjs så följer också momsen med och bidrar till den horribla prisutvecklingen. En sådan prisutveckling skulle inte tillåtas för något annat nyttoändamål. Ändå är Kristdemokraterna det enda parti som har en lösning.

Kristdemokraterna vill halvera momsen på drivmedel. En liter bensin som idag i Borås kostar 12:90 kronor litern blir med vårt förslag 11:34 kronor. Vi kristdemokrater kommer att kämpa för att skatten på bränsle är rimlig, precis som vi gjort beträffande skatten på fastigheter.

2 Comments:

  • At 1:36 em, Blogger Fredric Kjellberg said…

    Att sänka skatten på bensin och annan energi är en kortsiktig lösning. Hur ställer du en sänkt skatt på bensin i relation till miljöfrågan? Hur vill du på lång sikt påverka den svenska energipolitiken så att det finns andra möjligheter till nuvarande alternativ?

     
  • At 10:02 fm, Blogger Politik och lite annat... said…

    Vi kristdemokrater föreslår också att skatten sänks på miljövänliga bränslen som etanol, E85 osv.

    Ang. energipolitiken som har Allians för Sverige gjort upp om den tidigare i våras. Överrenskommelsen kan du läsa här:http://www.maktskifte06.se/fileadmin/Upload/pdf/Energipolitik_f_r__jobb__v_lf_rd__och_milj_.pdf

     

Skicka en kommentar

<< Home