Politik och lite annat

måndag, juli 24, 2006

Laxsallad

Nu var det ett tag sen jag gav ett recept. Till och med Borås Tidning har hört av sig och frågat efter fler matrecept så här kommer ett. :-)

Laxsallad (4p)

Väldigt lätt att servera i värmen och med rökt lax som håller sig bra, så här i rötmånaden.

200 gr kallrökt tunt skivad lax.
Sallad av olika sorter. Pröva gärna Machésallad!
Kantareller (helst färska)
Tärnad bacon ca 100 gr
Färskost med pepparrotssmak

Bryn kantareller och bacon med lite vitpeppar. Bred ut salladen på ett stort vackert fat. Lägg en klick färskost på varje skivad lax och rulla ihop till små rosor. Lägg laxrosorna på salladen och bacon och kantareller överst. Dekorera med lite dill och gräslök och ni har underbar lunch eller kvällssupé. En rostad toast med stark ost är gott till.