Politik och lite annat

onsdag, maj 19, 2010

valrörelse – härligt!

Måndag 10 maj gick vårruset av stapeln i Göteborg. Ett tjejlopp på 5 km där kristdemokraterna gjorde bra ifrån sig. Vårruset i Göteborg lockade cirka tjugotusen tjejer till Slottsskogen i måndagskväll. Stor fest i vackert väder och alla vitsippor som blommade i fin terräng. Vad kunde vara bättre än att vi fem kristdemokrater från Borås var med. Valrörelse betyder att man är igång och vad kan vara bättre än att börja rörelsen med att springa eller lunka fem km. Vi utrustade oss med ”Rör inte Rut”-tröjor och vackra hattar, allt för att locka uppmärksamheten till Kristdemokraterna.

Efter målgång fångade oss speakern och i högtalaren nåddes alla som satt med sin picnic-korg. -Man skall rösta på Kristdemokraterna om man vill behålla RUT. Det bästa resultatet!

Tack Valeria Kant som tog initiativet!

Vårmarknad i Borås fred-lördag där alliansen hade gemensamt tält, men vi kristdemokrater delade ut flyers om kvotering av föräldraföräkring. Jag lovar att det var många som tycker som vi.

Int. familjedagen firades lördagen den 15 maj på stadens nyrenoverade lekplats i Annelundsparken mitt i staden, men i regn och kallt väder. Som boråsare är man van och det kom en del föräldrar med sina barn och även nyblivna medlemmar med sina barn. Vi hade en fin stund och delade ut presenter till alla. Det kändes så bra, så vi tänker göra om det på en annan lekplats framåt sommaren och förhoppningsvis med fint sommarväder. En annons var insatt i Bt som uppmärksammade evenemanget och i lördagens tidning Bt var en debattartikel inne om just int. familjedagen. Måndagen ägnades åt ett besök på Borås enda familjecentral, hoppas det snart blir fel. Valeria Kant,regionpolitiker och jag fick ett fint samtal med personalen. Det som gör mig orolig är att skillsmässofrekvensen ökar i barnfamiljer med barn upp till två år.Kan bero på att det är då föräldrar skall börja jobba samtidigt som man har svårt att få vardagen att gå ihop, med sömlöshet och sjuka barn i början av inskolningen på förskola. Vad kan vara bättre än ett vårdnadsbidrag med rejäl ersättning, för barnens skull.

Nu är valrörelsen igång - det gillar jag!