Politik och lite annat

torsdag, april 15, 2010

Viktiga satsningar på pensionärer och barnfamiljer

Sverige verkar ha klarat finanskrisen bättre än många länder. Detta är naturligtvis glädjande men vi måste fortsätta det viktiga arbetet med att minska krisens effekter och vårda återhämtningen i ekonomin. Regeringen prioriterar satsningar på de som drabbats särskilt hårt av krisen, pensionärer och barnfamiljer. För mig som kristdemokrat är detta naturligtvis mycket glädjande, säger Else- Marei Lindgren med anledning av att regeringen idag presenterar den ekonomiska vårpropositionen.

- Totalt satsar vi ytterligare 4,9 miljoner kronor under 2010. Inkomstskatten sänks för pensionärer och flerbarnstillägget i barnbidraget höjs. Flerbarnstillägget höjs från och med den 1 juli 2010 med 50 kronor per månad för det andra barnet, med 100 kronor per månad för det tredje barnet, 150 kronor per månad för det fjärde barnet och med 200 kronor per månad för det femte barnet och varje ytterligare barn. Arbetet med att säkra att jobben kommer tillbaka tidigt i återhämtningen i spåren av krisen är naturligtvis också en prioriterad uppgift för regeringen. Detta görs genom satsning på tillfälligt kortad kvalificeringstid för nystartsjobb för äldre, slopad reviosionsplikt för små företag, enklare momsredovisning samt på satsningar på sommarjobb och fler utbildningsplatser. Dessutom tidigareläggs flera sedan tidigare planerade infrastruktursatsningar, fortsätter Else-Marie Lindgren.

- För Sjuhärad vill jag särskilt betona att det sker en riktad satsning på fler utbildningsplatser i Västra Götalandsregionen. Satsningen på sommarjobb beräknas ge 300 extra sommarjobb åt ungdomar i Sjuhärad utöver vad kommunerna själva satsar, avslutar Else-Marie Lindgren