Politik och lite annat

fredag, september 15, 2006

Dementi om pensionärsskatt

Maktfullkomliga socialdemokrater tar nu till alla metoder för att försöka behålla regeringsmakten. I brist på argument för att bemöta allians för Sveriges politik, drar de sig inte för att ta till rena lögner. Att ta sig in på våra äldreboenden för att skrämma pensionärer är lågt och ovärdigt.Varför tar de istället inte tillfållet i akt och förklarar socialdemokraternas uteblivna satsningar på att stärka pensionärernas ekonomi? Där argumenten tar slut tar lögnerna vid.

Bakgrunden är att socialdemokraterna i flygblad och insändare påstår att alliansen vill "införa en särskild - högre - skatteskala för pensionärer". Det är lögn. Allians för Sverige föreslår ingen skattehöjning för någon pensionär. Vi föreslår däremot skattesänkningar för ökat jobb och företagande så att samhällsekonomin efterhand stärks.

Allians för Sverige har en långsiktig strategi för att kunna stärka även pensionärernas ekonomi. När jobben ökar och företagandet blomstrar kommer det att öppnas möjligheter för en alliansregering att satsa på pensionärerna.

Socialdemokraterna har flera gånger haft chansen att stärka pensionärernas ekonomi under sitt 12-åriga maktinnehav. Men det har man hela tiden valt bort. Nu är socialdemokraternas främsta vallöfte att höja inkomsttaket i a-kassan med 200 kronor per dag. En motsvarande ekonomisk förstärkning lär de svenska pensionärerna får vänta på med socialdemokraterna vid makten.

1 Comments:

  • At 3:06 em, Anonymous Anonym said…

    Om alliansen ändrar beskattningen så att skatten på pension blir högre än skatten på samma lön så inför alliansen ”en särskild - högre - skatteskala för pensionärer”. Jämförelsen avser ju förhållandet mellan beskattning av pension och lön efter ett eventuellt maktskifte. Jämförelsen avser inte förhållandet mellan beskattningen före och efter maktskiftet.
    Antag att alla utom kristdemokraterna skulle få lägre skatt – tror du att kristdemokraterna skulle vara tillfreds med att veta att de har samma skatt som de hade tidigare?

     

Skicka en kommentar

<< Home