Politik och lite annat

lördag, september 09, 2006

Vad har socialdemokraterna gjort för pensionärerna?

Socialdemokraternas påstående att allians för Sverige vill höja skatten för våra pensionärer är inte sant! Faktum är att alliansen inte höjer skatten för någon, varken bidragstagare eller pensionär. Vi är däremot överrens om att sänka skatten på arbete och företagande så att svensk ekonomi ska kunna växa sig stark så att vi kan genomföra inkomstförstärkningar också för pensionärerna.

Kristdemokraterna och allians för Sverige har en politik för arbete. Socialdemokraterna administrerar en politik för bidrag. Det visar sig inte minst genom att socialdemokraternas främsta vallöfte 2006 är att det ska bli mer lönsamt att vara arbetslös genom att inkomsttaket i a-kassan höjs.

Självklart ska man ha rätt till en bra försäkring om man blir arbetslös men 25.575 är en inkomst som de allra flesta pensionärer bara kan drömma om. Under socialdemokraternas tolv år vid makten har det inte skett några förbättringar för pensionärerna. De löften som gavs att förbättra för penionärerna när den ekonomiska situationen för Sverige förbättrades var bara tomt prat. Det är skandal.

Vi kristdemokrater går till val på en politik som skapar bättre förutsättningar för landets pensionärer. I en alliansregering kan väljarna vara säkra på att kristdemokraterna stenhårt kommer att kämpa för de förslag som vi sedan länge drivit. Vi vill höja garantipensionen för landets 800.000 fattigpensionärer med 853 kr per månad. Vi vill höja grundavdraget för alla pensionärer med 5.000 kronor per år, det motsvarar en skattesänkning på 130 kr i månaden. Vi vill höja bostadstillägget och exkludera fritidsfastigheter vid beräkning av bostadstillägg. Vi tar pensionärernas ekonomiska situation på allvar och är beredda att arbeta för att den ska förbättras.