Politik och lite annat

onsdag, september 15, 2010

"Lyckan kommer till den som skrattar"

Läser i min almanacka veckans ord "Lyckan kommer till den som skrattar" visst är det så. När man möter människor i valstugan eller dom står står bredvid dvs kollegor från andra partier ges tillfälle till många skratt. Vårt kommunalråd i Borås Karl-Gustav Drotz ger oss många goda historier. Be honom berätta någon, när ni kommer till vår valstuga,och jag lovar att ni får ett gott skratt och lyckan kommer för en stund.

Det händer mycket varje dag i valrörelsen men vill ändå lyfta det intressanta upplägg som Radio 7 gjort som kallas "utmaningen". Där kan vi politiker under fem minuter utmanat varandra i olika ämnen. Jag tog chansen att utmana riksdagsledamoten Hans Olsson (S) om tjänsten rut-avdrag, som innebär att man kan köpa tjänster till hemmet t.ex. städning, fönsterputs, trädgårdsarbete mm. till ett reducerat pris. Detta ger tillfälle till många nya arbetstillfällen. Vi vet nu att de rödgröna vill ta bort detta och jag förstår inte varför, utifrån att människor som har ont om tid får saker och ting gjorda i hemmet och att människor som står en bit från kvalificerade jobb får möjlighet att känna sig behövda och får självkänsla. Detta fick jag inget bra svar på från Hans tyvärr. I övrigt är han en trevlig person.

Har också träffat ett fantastiskt gäng med herrar från olika länder, ca 40 st med olika bekgrund. Vi samtalade om samhället i stort och deras möjligheter och jag fick ett fint tillfälle att presentera vår politik. Tycker om att likna en lyckad integration vid ett träd, med rötter, stam, grenar och löv och blommor, som kristdemokraten Hardy Hedman lärde mig för längesedan.

Alla ministrar från Kd har besökt Borås. Det gillar vi boråsare. Först ut var Mats Odell som jag skrivit om tidigare, därefter Maria Larsson som besökte Action. Det är ett fantastiskt projekt som ger ett mycket gott stöd till de som vårdar anhöriga, genom att använda datorn. Ett av mina favoritprojekt, ärligt sagt.
Så kom äntligen Göran Hägglund till Stora Torget och höll ett bejublat anförande och med råg i ryggen tack vare fina siffror i senaste opinionsundersökningen. En stor överraskning blev det när organisationen Haro plötsligt steg upp och gav vårt parti blommor och diplom Kristdemokraterna för att vi är det bästa partiet som ser till barnens bästa. Solen lyste och det kändes skönt att vara Kristdemokrat.

Nu har jag också varit en hel skoldag på Tranemo gymnasium med början att träffa elever i klassrum och berätta om en politikers vardag. De blev riktigt sugna på att åka till riksdagen och se hur vi har det. Hoppas de kommer. Vid bokbordet var det full fart med frågor och skollunchen smakade riktigt bra. Därefter var det debatt i nästan 2,5 timmar i aulan. Jag blev verkligen impornerad av att eleverna satt kvar och lyssnade hela tiden och gav oss sitt stöd. Det var första gången som jag tillsammans med övriga riksdagspartier mötte sverigedemokraterna i en debatt, Min reflektion är att de gjorde inget större intryck på gymnasielever i Tranemo. De var de enda som fick buarop i salen.

Denna valrörelse börjar närma sig slutet och nu gäller det att hänga i "ända in i kaklet"
I mogon torsdag 16 sept. är det slutdebatt mellan riksdagspartierna i Radio 7. Det blir spännande och på lördag är jag med flera andra med i motionsloppet Kretsloppet där vi skall gå 5 km mitt inne i centrala Borås. Vi kommer att synas med hattar och tablettaskar som vi delar ut till publiken. Det blir en riktig fest med 2500 deltagare och massor av människor som tittar på.

Finns det en paus i programmet lovar jag mig själv att dela ut så mycket material det bara går i valstugor och i brevlådor. Hittintills har det blivit 17.000 st! Så gissa om jag har fått bra motion. Jag har ju givetgis haft fantastiska medhjälpare som jag kommer att tacka på ett speciellt sätt.

Det har varit härligt att hinna med att leka med Elise, mitt barnbarn, en liten stund på morgonen och söva henne på kvällen. Det finns nog inget som går upp mot att känna en 14 månders flickas kramar och be aftonbön med henne. Inte ens en valrörelse. Hon finns med på alla affischer och, personvalsbroschyrer och tablettaskar som delas ut. Det har blivit fått en fanstastisk respons "Åh vilken fin och gullig bild" säger alla. Hoppas de läser texten också.

Ett tips till alla er som fått diskdukar i valrörelsen. De brukar lukta illa efter ett tag.
Lägg dom fuktiga i micron i två minuter, så försvinner alla bakterier, så ofta ni kommer ihåg. Spar miljön och och pengar!


Kom ihåg att lyckan kommer till den som skrattar och rynkor bara visar var ett leende har suttit.

1 Comments:

  • At 4:08 fm, Anonymous Joakim Lindrot said…

    SD fick flest röster av eleverna i skolvalet som hölls på skolan i samband med politikerdagen så din analys är något felaktig.

     

Skicka en kommentar

<< Home