Politik och lite annat

måndag, september 15, 2008

Vad händer med besöksverksamheten i Borås?

Jag har idag ställt en fråga till arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin om vad han avser göra för att hindra att den typ av besöksverksamhet som drivs av Svenska Kyrkan i Borås inte hindras. Detta för att det är oklart om hur reglerna i det tredje steget i jobb- och utvecklingsgarantin kommer att påverka verksamheten och särskilt de arbetslösa som idag deltar i den. Det säger Else-Marie Lindgren, kristdemokratisk riksdagsledamot.

- Omkring 500 besök görs varje vecka på äldreboenden och i hemmen. De äldre kan få hjälp med ärenden men för många handlar det mest om gemenskap. Arbetsförmedlingen anvisar deltagare till den värdefulla verksamheten, fortsätter Else-Marie Lindgren.

-Regler i nya jobb- och utvecklingsgarantin gör att ingen får delta i ett projekt i mer än sex månader. Den här typen av besöksverksamhet kommer antagligen att kunna fortsätta men i vilken form och omfattning är oklart. Det finns en risk att enskilda människor hamnar i kläm när det nya införs. Denna oklarhet innebär att många nu är oroade för vad som kommer att ske. Besked har tidigare lämnats om att beredning av den tredje fasen pågår men det är nu angeläget med klara besked, avslutar Else-Marie Lindgren.

Läs frågan här.

Uppdaterad: Läs svaret här.