Politik och lite annat

onsdag, juni 27, 2007

Kristdemokraterna bör inte avfärda nato-medlemskap

Pressmeddelande
Borås 27 juni 2007


-28-30/6 håller kristdemokraterna sitt riksting i Sundsvall. Där kommer ombud från hela landet träffas för att diskutera och besluta om en rad förslag. Jag kommer särskilt att rikta in mig på debatten kring ett svenskt nato-medlemskap där jag tycker att kristdemokraterna inte bör säga entydigt nej till ett medlemskap. Vi har ett moraliskt ansvar att stå upp för våra medmänniskor i andra länder. Ett svenskt medlemskap skulle öka möjligheten till inflytande och skydd i samband med gemensamma insatser och innebära att vi får ett mer effektivt försvar, inte minst ekonomiskt.
Det säger Else-Marie Lindgren, kristdemokratisk riksdagsledamot för Västra Götaland södra.

-Under rikstinget kommer 217 motioner att behandlas. Partistyrelsen har bland annat ställt sig bakom förslag om att förbättra situationen för de sämst ställda pensionärerna, och öka insatserna mot hedersrelaterat våld. Den grova ekonomiska brottsligheten ska bekämpas och produkter ska energimärkas. Andra viktiga diskussioner är satsningar på kvinnligt entreprenörskap och att göra en översyn av partiets medicinsk-etiska program.

- Efter ett år med valrörelse och bildandet av en ny regering där kristdemokraterna ingår känns det nu fantastiskt roligt att få samlas hela partiet. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna samla oss kring vilka frågor vi främst bör driva framöver och jag ser fram emot att själv delta i de diskussionerna, avslutar Else-Lindgren.

Läs alla rikstingshandlingar här:
http://www.kristdemokraterna.se/PaGang/Riksting/handlingar.aspx



För mer information:
Else-Marie Lindgren
Riksdagsledamot för Västra Götaland södra
mobil. 070-223 43 50

Julia Forssmed
Politisk Sekreterare
telefon. 08-786 58 95