Vårkyckling
Här kommer ett vårrecept på härlig och lättlagad kyckling.
Vårkyckling
4 pers.
4 st kycklingfiléer
1,5 liter vatten
1 morot
5 lagerblad
ca 10 kryddpepparkorn
salt och vitpeppar
några dillkvistar
Koka upp vattnet. Dela moroten i bitar och lägg i det kokande vattnet med kryddorna. Låt koka ihop i 10 min och lägg därefer i filéerna. Låt koka i ca 15 min. Stick i köttet och se att det kommer ut klar saft. Låt stå och dra i 20 min. Under tiden tillagas den goda såsen.
Sås
5 dl creme fraiche
1 tärning kycklingbuljong
Gurkmeja och lite saffran (för att få en fin gul färg)
Blanda ihop i kastrull och låt endast sjuda.
Skiva kycklingen och lägg upp på serveringsfat. Häll såsen över och garnera med gräslök eller färsk dill.
Servera med kokt potatis (helst färsk), grön sparris och microvärmd tomathalva med lite ost och basilika på.
Smaklig måltid i våren!
Vårkyckling
4 pers.
4 st kycklingfiléer
1,5 liter vatten
1 morot
5 lagerblad
ca 10 kryddpepparkorn
salt och vitpeppar
några dillkvistar
Koka upp vattnet. Dela moroten i bitar och lägg i det kokande vattnet med kryddorna. Låt koka ihop i 10 min och lägg därefer i filéerna. Låt koka i ca 15 min. Stick i köttet och se att det kommer ut klar saft. Låt stå och dra i 20 min. Under tiden tillagas den goda såsen.
Sås
5 dl creme fraiche
1 tärning kycklingbuljong
Gurkmeja och lite saffran (för att få en fin gul färg)
Blanda ihop i kastrull och låt endast sjuda.
Skiva kycklingen och lägg upp på serveringsfat. Häll såsen över och garnera med gräslök eller färsk dill.
Servera med kokt potatis (helst färsk), grön sparris och microvärmd tomathalva med lite ost och basilika på.
Smaklig måltid i våren!
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home