Politik och lite annat

onsdag, december 20, 2006

Mer om minkar

Förra veckan hade jag en debattartikel i Borås Tidning om minknäringen. Denna artikel väckte debatt och jag har fått flera repliker. Men jag står fast i min övertygelse och vetskap om att vvenska minkfarmare och pälsdjursuppfödare lever under världens hårdaste djurskyddsregler. Om Sverige i enlighet med den förra regeringens förslag, skulle fatta beslut om regler som näringen omöjligen kan leva upp till, kommer det i praktiken innebära att vi tvingar ut pälsdjursnäringen till länder där djuren har betydligt sämre villkor än i Sverige och på så vis också gå miste om en hel näring. Detta kan inte vara önskvärt vare sig ur ett djurskyddsperspektiv eller ur ett näringspolitiskt perspektiv. Vi kristdemokrater vill istället att denna näring ges bra villkor så att den stannar kvar i Sverige, men detta står naturligtvis inte i motsats till att vi ska värna vår tuffa djurskyddslagstiftning.

1 Comments:

  • At 11:10 em, Anonymous Anonym said…

    Om Sverige har miljökrav, kan ju andra länder producera billigare än oss. Därför borde vi med din logik ta bort i stort sett alla miljökrav. Annars produceras ju bara varorna någon annan stans.
    Egentligen kunde vi börja producera narkotika också. Det är ju bättre att det görs av LRF-bönder med Sigillmärkning än av andra bönder, med mindre miljöhänsyn!

     

Skicka en kommentar

<< Home