Politik och lite annat

onsdag, oktober 11, 2006

Äntligen en ny regering

Äntligen har Sverige har fått en ny regering. Som kristdemokrat är jag mycket stolt och glad över det inflytande vi nu får på regeringspolitiken. Vår strävan är att uträtta så mycket vi kan för att göra livet bättre för allt fler.

Redan idag märks det kristdemokratiska inflytandet på flera punkter i den nya regeringens politik. Precis som i valrörelsen ligger fokus i alliansens regeringsförklaring på jobbskapande. Detta är inte minst värdefullt för de ca 6.000 som är direkt arbetslösa eller sysselsatta i åtgärder i Sjuhäradsområdet.

Ett kommunalt vårdnadsbidrag för småbarnsföräldrar finns nu också med i alliansens regeringspolitik. Äntligen blir det möjligt för alla de kommuner som så önskar, att införa ett vårdnadsbidrag. Ett vårdnadsbidrag som kommer att öka föräldrars möjlighet att välja mer tid med barnen och på så sätt ytterligare öka valfriheten.

En värdighetsgaranti inom äldreomsorgen var något vi kristdemokrater kämpade för under valrörelsen. Nu finns den med i regeringsförklaringen.

I Sjuhärad kommer jag att vara regeringens förlängda arm. Jag kommer att finnas till hands för att lyssna på mina väljare och i riksdagen aktivt föra fram Sjuhäradsbornas åsikter och synpunkter till regeringen.