Politik och lite annat

måndag, oktober 16, 2006

Budgeten har presenterats

Idag har Allians för Sverige presenterat sin första budget. Det är otroligt glädjande att så många av Kristdemokraternas viktigaste frågor redan nu finns med i budgeten.
  • Alltför länge har de som betalat världens högsta skatter också fått stå ut med världens längsta vårdköer. På kristdemokratiskt initiativ kommer därför 250 miljoner kronor att tillföras vårdgarantin för att korta vårdköerna.
  • De äldre som under det socialdemokratiska styret tvingats bo kvar hemma för att inget alternativt boende funnits, får nästa år uppleva en satsning på äldreomsorgen om 1,9 miljarder kronor.
  • En värdighetsgaranti införs inom äldreomsorgen.
  • En lindring av fastighetsskatten genomförs i väntan på att Sveriges mest hatade skatt ska avvecklas helt, och därefter ersättas med en låg kommunal avgift.

Foto: Regeringen.se

3 Comments:

  • At 11:38 em, Anonymous Anonym said…

    Det skulle vara intressant att få en källa för världens längsta vårdköer?

    Enligt en undersökning genomförd i Europa låg Sverige i topp gällande kvalitét på sjukvård, men landet inte höll samma standard gällande tillgänglighet. Att vi hade världens längsta vårdköer kunde man inte slå fast enligt undersökningen. Undersökningens resultat presenterades i våras. Vilken data stöder du dig på?

     
  • At 11:16 fm, Blogger Politik och lite annat... said…

    Enligt en undersökning från "Euro Health Consumer Index" 2005 är väntetiderna till svensk sjuk- och hälsovård bland de längsta i Europa. Alliansen har också låtit göra en egen undersökning där vi jämfört Sverige med 8 likvärdiga europeiska länder. I denna jämförelse hamnade Sveige sist, det vill säga hade längst vårdköer.

     
  • At 6:25 em, Anonymous Anonym said…

    Jo, det är den undersökningen även jag har tagit del av. Således handlar det om att Sverige har bland Europas längsta vårdköer, inte världens. Det är en viss skillnad.

    Det positiva var att Sverige hade bland den bästa kvalitén på sjukvården. Och det absolut hösta "Outcomes". Rapporten kan hämtas på länken nedan. http://www.euractiv.com/en/
    health/eu-25-health-care-
    systems-poor-measuring/
    article-156369

    Vore kul att även få länken till Alliansens undersökning.

     

Skicka en kommentar

<< Home