Underbar middag
Pawel och Magda kommer från Tjeckien och är våra bästa grannar som vi trivs så gott med.
En kväll bjöd de på middag som jag aldrig glömmer, det var så gott. Nu försöker jag att förmedla detta via bloggen
Förrätt
Senapssill med gräslökspotatis
Ta några senapsssillar ur en burk och rör ihop med lite Creme Fraiche. Värm kokta potatisar med lite smör och gräslök i micron och lägg upp på förrättstallrik. Garnera med en tomatklyfta.
Huvudrätt
Råstek potatis morötter och lök i panna tills de blir mjuka. Håll varmt och strö över dill vid servering.
Banka ut med mortel kalvkotletter utan ben eller fläsksnitzel 1/person. Doppa i ägg och därefter i kryddat ströbröd, salt, vitpeppar, gul aromat, örtsalt. Stek på ganska het värme och låt sedan eftersteka. Känn att köttet är genomstekt med kniv.
Servera med en klick bearniesås, gröna värmda ärtor samt röd vinbärsgelé
Dessert
Mammas äpplekaka med vaniljglass
Skala fyra äpplen och skär bort kärnhuset. Dela i klyftor. Smörj en eldfast form m smör och lägg hälften av klyftorna i botten. Blanda ströbröd pepparkakor som stötts i mortel och socker.Strö över äppelklyftorna. Hyvla med osthyvel riktigt smör och täck över. Därefter ett lager med äpplen till. Överst strö över ströblsandningen och i ugn 200 gr ca 30 min. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
En kväll bjöd de på middag som jag aldrig glömmer, det var så gott. Nu försöker jag att förmedla detta via bloggen
Förrätt
Senapssill med gräslökspotatis
Ta några senapsssillar ur en burk och rör ihop med lite Creme Fraiche. Värm kokta potatisar med lite smör och gräslök i micron och lägg upp på förrättstallrik. Garnera med en tomatklyfta.
Huvudrätt
Råstek potatis morötter och lök i panna tills de blir mjuka. Håll varmt och strö över dill vid servering.
Banka ut med mortel kalvkotletter utan ben eller fläsksnitzel 1/person. Doppa i ägg och därefter i kryddat ströbröd, salt, vitpeppar, gul aromat, örtsalt. Stek på ganska het värme och låt sedan eftersteka. Känn att köttet är genomstekt med kniv.
Servera med en klick bearniesås, gröna värmda ärtor samt röd vinbärsgelé
Dessert
Mammas äpplekaka med vaniljglass
Skala fyra äpplen och skär bort kärnhuset. Dela i klyftor. Smörj en eldfast form m smör och lägg hälften av klyftorna i botten. Blanda ströbröd pepparkakor som stötts i mortel och socker.Strö över äppelklyftorna. Hyvla med osthyvel riktigt smör och täck över. Därefter ett lager med äpplen till. Överst strö över ströblsandningen och i ugn 200 gr ca 30 min. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home