Politik och lite annat

tisdag, augusti 15, 2006

Fler poliser till Västra Götaland!

Idag har jag presenterat en rapport om hur Kristdemokraterna vill stärka rättssamhället i Sjuhäradsområdet.

Visste du att våldsbrotten i Sjuhärad har ökat de senaste tio åren? Detta samtidigt som antalet poliser har minskat. Allt fler människor känner sig otrygga och är rädda för att gå ut. Det är en trend som måste brytas. Kristdemokraterna föreslår därför en satsning 524 nya poliser i Västra Götaland de kommande fyra åren. En del av dessa resurser ska användas till fler närpoliser runt om i Sjuhärad. Vi vill att det ska finnas minst en närpolis på tusen invånare.

Allra viktigast för ett tryggare samhälle är att börja i tid. Tryggheten för oss människor grundläggs i barndomen. Därför behövs en politik som fokuserar på familjers behov och villkor.

Med kommuners ansträngande ekonomi riskerar det kommunala brottsförebyggande arbetet att nedprioriteras. Kristdemokraterna föreslår därför 30 miljoner kronor mer än den socialdemokratiska regeringen på brottsförebyggande arbete. Det handlar bl.a. om byggandet av brottsförebyggande miljöer.

För att minska brottsligheten krävs trygga människor som vågar säga nej för egen del men också ingripa när de ser någon annan råka illa ut. Kristdemokraterna vill därför införa en civilkuragelag. Det är oacceptabelt att vara passiv inför en medmänniska i nöd. En civilkuragelag kan vara en effektiv påminnelse om att det inte bara är en god gärning att efter bästa förmåga hjälpa en medmänniska i nöd. Det är också en medmänsklig skyldighet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, t.ex. ringa efter hjälp.

Läs mer här