Politik och lite annat

fredag, april 21, 2006

Min vårkyckling

Snart är det helg och fredagskvällen brukar vara ett bra tillfälle till att samla familjen över en bit god mat. Vad kan då smaka bättre än min vårkyckling?

Vårkyckling (4p)

4 kycklingfiléer (bröst)

Lag
en morot
en halv gul lök
8 kryddpepparkorn
4 lagerblad
salt och vitpeppar
två skivor citron

Koka lagen i 10 min. Lägg därefter i kycklingen som får sjuda cirka 10 min. Kycklingen är färdigkokt när saften från kycklingen är klar. Låt stå och dra minst ett par timmar eller över natten.

Sås
4 dl creme Ffaiche
en knvisudd saffran
1 hönsbuljongtärning

Blanda allt i en kastrull och värm men låt ej koka. Såsen skall vara tjock och gul.

Skiva kycklingen och häll såsen över. Servera med sparris och kokt potatis med mycket dill och gärna lite grönsallad.

Trevlig helg!