Politik och lite annat

fredag, februari 03, 2006

Supernannys


Många barn far illa illa i dagens samhälle. Åtgärder måste vidtas. Kristdemokraterna tror att det bästa sättet att hjälpa barn, är genom att stötta familjen.

Därför har vi lagt fram förslaget om att inrätta Familjestationer i varje kommun.

Familjestationernas uppgift ska vara att samla alla de goda krafter i samhället som vill stötta familjen och därigenom erbjuda ett brett stöd; alltifrån förebyggande rådgivning, föräldrautbildning till jourfamiljer och hembesök. All kontakt med stationerna ska självklart vara frivillig.

Syftet ska främst vara att arbeta förebyggande; d.v.s. erbjuda stöd innan situationen blir alltför besvärlig. Omfattande undersökningar från bland annat Finland visar att i de fall föräldrar fått kontinuerligt samtalsstöd i hemmet, minskar antalet fall av självmord och depressioner hos barn med över femtio procent! Vi vill att det skall kännas naturligt att be om rådgivning och att de föräldrar som vill ha stöd, ska våga fråga om det.

Vid familjestationen ska det också finnas ”supernannys” som ska kunna hjälpa familjer genom hembesök, så att föräldrar kan få praktisk vägledning direkt i sin vardagssituation.

Foto: Tv4 .se